Timehop är en app och en tjänst som kan användas för att hoppa fram och tillbaka bland dina inlägg i sociala medier. Den fjärde juli hackades företagets databas av en obehörig och information tillhörande 21 miljoner konton stals.

Timehop upptäckte ett pågående intrång då ett administratörskonto till en av deras system användes olovligen. Attacken kunde stoppas men innan konton kunde stängas ned så hade informatulits:

  • Some data was breached. These include names, email addresses, and some phone numbers. This affects some 21 million of our users. No private/direct messages, financial data, or social media or photo content, or Timehop data including streaks were affected.
  • To reiterate: none of your “memories” – the social media posts & photos that Timehop stores – were accessed.
  • Keys that let Timehop read and show you your social media posts (but not private messages) were also compromised. We have deactivated these keys so they can no longer be used by anyone – so you’ll have to re-authenticate to our App.
    • If you have noticed any content not loading, it is because Timehop deactivated these proactively.

Timehop

Konto

Har du ett konto på Timehop så kan du läsa mer via länken ovan.

Fyrabarns-far, farfar, morfar och egen företagare i Skellefteå med kliande fingrar. Skriver om fotografering, sport, dataprylar, politik, nöje, musik och film. Jobbar vid sidan av den här bloggen med det egna företaget Winterkvist.com. Familjen består av hustru, fyra barn (utflugna) och tre barnbarn. Jag har hållit på med datorer sedan tidigt 1980-tal och drev Artic BBS innan Internet knappt existerade. Efter BBS-tiden har det blivit hemsidor, design, digitala medier och trycksaker. Under tiden som journalist jobbade jag med Mac men privat har det varit Windows som har gällt fram till vintern 2007. Då var det dags att byta och då bytte vi, företaget, helt produktionsplattform till Mac OS X. På den vägen är det ...

Mackens Fråga: Blir det en ny Apple-pryl nu?
Share This