Det är en helt vanlig artikel som har fokus på Apple Music och Spotify och texten borde ha fokus på just det och ingenting annat men skribenten kan liksom inte hålla sig utan kastar in ett helt ogrundat påstående som faktamässigt saknar täckning.

Apple has been on a roll lately, in more ways than one. Though the iPhone X’s sales haven’t quite lived up to Apple’s expectations, the company’s success in other parts of their business is undeniable.

TechspotNär har Apple bekräftat att iPhone X säljer sämre än de förväntat sig?Det saknas hel underlag för påståendet och tvärtom så finns det gott om tillgänglig statistik som motsäger en illa genomtänkt formulering.

  • iPhone X var världens bäst säljande smarta mobiltelefon under flera kvartal, i rad.
  • iPhone X är Apples mest lönsamma iPhone-modell, av alla, modeller.

Det är inte jag som påstår det utan det gör:

Det är inga svårigheter att hitta fler källor och analyser. Techinsight konstaterar att iPhone X har en marginal på runt 64 procent. Ingen konkurrent kommer ens i närheten.

“We’re thrilled to report our best March quarter ever, with strong revenue growth in iPhone, Services and Wearables,” said Tim Cook, Apple’s CEO. “Customers chose iPhone X more than any other iPhone each week in the March quarter, just as they did following its launch in the December quarter. We also grew revenue in all of our geographic segments, with over 20% growth in Greater China and Japan.”

AppleDet finns helt enkelt ingen grund för påståendet än skribentens egen uppfattning eller om det är något Cohen Coberly tyckte skulle passa in som inledning därför att han tyckte sig ha läst eller hört det.

Mackens Fråga: Ska Apple delas upp?
Share This