Plötsligt togs den automatiska bensinpumpen över av obehöriga och under 90 minuter gick det att tanka fritt, utan att betala.

Först efter en och en halvtimme så. lyckades personal vid bensinmacken i Detroit. Stölden begicks mitt på dagen och mer än tio bilar tankade gratis innan pumpen kunde stoppas.

Noll dollar

Intrånget och övertagandet av en enskild bensinpump visar på hur sårbara många butiks- och affärssystem är. Det handlar om enheter som styrs från en central plats och skyddas inte kommunikationen tillräckligt väl så kan inkommande och och utgående trafik kapas och enheten kan fås att göra något annat än avsett. I det här fallet sänktes priset för bensin till noll dollar.

Fyrabarns-far, farfar, morfar och egen företagare i Skellefteå med kliande fingrar. Skriver om fotografering, sport, dataprylar, politik, nöje, musik och film. Jobbar vid sidan av den här bloggen med det egna företaget Winterkvist.com. Familjen består av hustru, fyra barn (utflugna) och tre barnbarn. Jag har hållit på med datorer sedan tidigt 1980-tal och drev Artic BBS innan Internet knappt existerade. Efter BBS-tiden har det blivit hemsidor, design, digitala medier och trycksaker. Under tiden som journalist jobbade jag med Mac men privat har det varit Windows som har gällt fram till vintern 2007. Då var det dags att byta och då bytte vi, företaget, helt produktionsplattform till Mac OS X. På den vägen är det ...

Mackens Fråga: Blir det en ny Apple-pryl nu?
Share This