En före detta Apple-anställd har åtalats för stöld av information rörande Apples projekt med självkörande bilar. Den före detta anställde lämnade Apple, hastigt, och reste hem till Kina för att jobba åt ett mindre, startup företag i samma bransch.

Enligt åtalet så stal mannen ritningar på kretsat som Apple utvecklat för sitt projekt tillsammans med annan information.

The charges filed in U.S. federal court alleged that a former employee, Xiaolang Zhang, disclosed intentions to work for a Chinese electric car startup and booked a last-minute flight to China after downloading the plan for a circuit board for a self-driving car.

Reuters

40 GB

Enligt Wired så handlar det om närmare 40 GigaBytes med information mannen ska ha tagit med sig när han lämnade Apple.

Xiaolang Zhang allegedly worked on Apple’s secretive self-driving-car project. Zhang left Apple in April saying he was going to work for a Chinese electric vehicle company called Xpeng Motors. He is accused of copying more than 40 GB of Apple intellectual property to his wife’s laptop before leaving the company, according to court documents. The documents do not accuse Xpeng Motors of wrongdoing.

Wired

 

Fyrabarns-far, farfar, morfar och egen företagare i Skellefteå med kliande fingrar. Skriver om fotografering, sport, dataprylar, politik, nöje, musik och film. Jobbar vid sidan av den här bloggen med det egna företaget Winterkvist.com. Familjen består av hustru, fyra barn (utflugna) och tre barnbarn. Jag har hållit på med datorer sedan tidigt 1980-tal och drev Artic BBS innan Internet knappt existerade. Efter BBS-tiden har det blivit hemsidor, design, digitala medier och trycksaker. Under tiden som journalist jobbade jag med Mac men privat har det varit Windows som har gällt fram till vintern 2007. Då var det dags att byta och då bytte vi, företaget, helt produktionsplattform till Mac OS X. På den vägen är det ...

Mackens Fråga: Blir det en ny Apple-pryl nu?
Share This