En före detta Apple-anställd har åtalats för stöld av information rörande Apples projekt med självkörande bilar. Den före detta anställde lämnade Apple, hastigt, och reste hem till Kina för att jobba åt ett mindre, startup företag i samma bransch.

Enligt åtalet så stal mannen ritningar på kretsat som Apple utvecklat för sitt projekt tillsammans med annan information.

The charges filed in U.S. federal court alleged that a former employee, Xiaolang Zhang, disclosed intentions to work for a Chinese electric car startup and booked a last-minute flight to China after downloading the plan for a circuit board for a self-driving car.

Reuters

40 GB

Enligt Wired så handlar det om närmare 40 GigaBytes med information mannen ska ha tagit med sig när han lämnade Apple.

Xiaolang Zhang allegedly worked on Apple’s secretive self-driving-car project. Zhang left Apple in April saying he was going to work for a Chinese electric vehicle company called Xpeng Motors. He is accused of copying more than 40 GB of Apple intellectual property to his wife’s laptop before leaving the company, according to court documents. The documents do not accuse Xpeng Motors of wrongdoing.

Wired

 

Mackens Fråga: Ska Apple delas upp?
Share This