Den danska ikonen, Den lilla havsfrun, censurerades av Facebook liksom klassiska målningar av Rubens. Nu honas den sociala mediajätten i en ny video.

“Breasts, buttocks and Peter Paul Rubens’ cherubs are all considered indecent. Not by us, but by you,” reads a playful letter that Toerisme Vlaanderen, the Flemish tourism bureau, addressed to Facebook’s CEO, Mark Zuckerberg. “Even though we secretly have to laugh about it, your cultural censorship is making life rather difficult for us.”

Det skriver Toerisme Vlaanderen, den flamländska turistbyrån i ett öppet brev till mark Zuckerberg. Det var deras annonser för en utställning med Rubens som plockades bort av Facebook.

 

 

Fyrabarns-far, farfar, morfar och egen företagare i Skellefteå med kliande fingrar. Skriver om fotografering, sport, dataprylar, politik, nöje, musik och film. Jobbar vid sidan av den här bloggen med det egna företaget Winterkvist.com. Familjen består av hustru, fyra barn (utflugna) och tre barnbarn. Jag har hållit på med datorer sedan tidigt 1980-tal och drev Artic BBS innan Internet knappt existerade. Efter BBS-tiden har det blivit hemsidor, design, digitala medier och trycksaker. Under tiden som journalist jobbade jag med Mac men privat har det varit Windows som har gällt fram till vintern 2007. Då var det dags att byta och då bytte vi, företaget, helt produktionsplattform till Mac OS X. På den vägen är det ...

Mackens Fråga: Blir det en ny Apple-pryl nu?
Share This