Efter flera varningar så agerar nu Facebook mot Alex Jones Infowars och har stängt av den högerextremistiska konspirationssajten från plattformen under 30 dagar. Stoppet gäller dock bara Alex Jones egna, personliga konto.

Det betyder att Infowars kan rulla på som tidigare, med undantag av Alex Jones eget konto. Även Youtube har agerat mot Infowars och Alex Jones och plockat bort fyra videor som publicerats på videotjänsten. Youtube stoppar också Alex Jones direktsändningar under 90 dagar.

One of the removed videos shows a man shoving a child on the ground to “prevent liberalism,” while another discusses drag queens in a crude fashion and suggests they are child sexual predators. Another suggests Muslim people have “conquered” Europe, and will kill everyone and sexually assault women.

NBC

Facebook säger i ett uttalande NBC att flera andra sidor som ingår i Infowars är nära att plockas bort och stängas ned, temporärt eller permanent.

Fyrabarns-far, farfar, morfar och egen företagare i Skellefteå med kliande fingrar. Skriver om fotografering, sport, dataprylar, politik, nöje, musik och film. Jobbar vid sidan av den här bloggen med det egna företaget Winterkvist.com. Familjen består av hustru, fyra barn (utflugna) och tre barnbarn. Jag har hållit på med datorer sedan tidigt 1980-tal och drev Artic BBS innan Internet knappt existerade. Efter BBS-tiden har det blivit hemsidor, design, digitala medier och trycksaker. Under tiden som journalist jobbade jag med Mac men privat har det varit Windows som har gällt fram till vintern 2007. Då var det dags att byta och då bytte vi, företaget, helt produktionsplattform till Mac OS X. På den vägen är det ...

Mackens Fråga: Blir det en ny Apple-pryl nu?
Share This