Julian Assange har flytt undan rättvisan och suttit på Ecuadors ambassad i sex år och nu ser det ut som att han är en belastning som Ecuador vill bli av med.

Inofficiellt så har Assange skrivit som “en sten i skon” av företrädare för Ecuador som uppge ska tagit kontakt med brittiska myndigheter för att få en lösning på frågan.

Britain is in high-level talks with Ecuador in an attempt to remove Julian Assange from its London embassy, where he has been sheltering for more than six years.

Ministers and senior Foreign Office officials are locked in discussions over the fate of Assange, the founder and editor of WikiLeaks, who claimed political asylum from Ecuador in 2012 and who believes he will be extradited to the United States if he leaves the embassy in Knightsbridge, central London.

The Times

Ecuador har kapat Assanges internetaccess sedan ett par månader tillbaka. Detta sedan Julian Assange kommenterat inrikespolitiska  frågor. Den nuvarande politiska ledningen ser också på Julian Assange som ett problem som de ärvt av sina föregångare som de nu vill bli av med.

Fyrabarns-far, farfar, morfar och egen företagare i Skellefteå med kliande fingrar. Skriver om fotografering, sport, dataprylar, politik, nöje, musik och film. Jobbar vid sidan av den här bloggen med det egna företaget Winterkvist.com. Familjen består av hustru, fyra barn (utflugna) och tre barnbarn. Jag har hållit på med datorer sedan tidigt 1980-tal och drev Artic BBS innan Internet knappt existerade. Efter BBS-tiden har det blivit hemsidor, design, digitala medier och trycksaker. Under tiden som journalist jobbade jag med Mac men privat har det varit Windows som har gällt fram till vintern 2007. Då var det dags att byta och då bytte vi, företaget, helt produktionsplattform till Mac OS X. På den vägen är det ...

Mackens Fråga: Blir det en ny Apple-pryl nu?
Share This