Det är egentligen inte de stora sakerna som gör att jag valt att Apples ekosystem. Det är de små, vardagliga sakerna som när jag har använt dem ett kort tag så glömmer jag bort att de finns där.

Bilder

När jag spelar in en kort video med min iPhone så hinner jag inte ens placera tillbaka den i sin trådlösa laddare förrän videon finns i Photos i min MacBook Pro. Det gäller alla bilder jag tar, alla bilder som jag delar och alla bilder som jag behöver använda i något sammanhang. Jag har dem i min iPad, MacBook Pro, iMac och iPhone.

Skrivbord

Jag har en bärbar dator, en MacBook Pro och jag har en iMac. Alla dokument och alla filer som jag lagrar i dem delas direkt via iCloud. Det betyder att det jag lagrar i vårt moln och i Cloud synkroniseras. Det underlättar mitt arbete högst väsentligt. Jag behöver aldrig fundera på om informationen finns i mina datorer – det gör den, hela tiden.

Touch ID/Face ID

Jag använder Face ID i min iPhone X, eller rättare sagt jag är knappt medveten om att jag gör det. Face ID är så intuitivt, så enkelt och så smart att jag knappt är medveten om att min iPhone X låses upp med mitt ansikte.

I min MacBook Pro finns Touch ID. Jag låser upp datorn med mina fingeravtryck.

Meddelanden

Jag har mina meddelanden och SMS överallt och jag kan skicka SMS och meddelanden med valfri enhet.

Siri

Mot alla odds, och det är verkligen rakt mot det jag själv trodde, så använder jag Siri mer och mer, inte bara i bilen utan för att boka möten, ringa upp och sätta tidtagning (matlagning).

Apple TV

Jag ser praktiskt taget aldrig på något annan än direktsändning på vanlig tv – sport för att vara rakt på sak. Allt annat som jag ser är HBO Nordic, ViaPlay, CMore, SVTPlay och Netflix. Allt jag ser och har sett synkas mellan alla mina enheter.

Podcasts

Alla mina podcasts synkroniseras mellan mina enheter liksom alla de böcker som jag läsa och har läst.

Uppdateringar

Mina prylar uppdateras automatiskt om jag skulle glömma det, nattetid då jag inte använder dem. Jämför det med en Windows-dator som det alltid tar en halvtimme att få igång därför att den ska uppdateras först. Överdrift men ändå – du förstår säkert var jag menar.

Mission Control

Jag använder aktiva hörn och har gjort längre. Övre högra hörnet visar alla mina skrivbord, Nedra vänstra hörnet låser datorn, och så vidare.

Apple Watch

Min klocka låser upp mina datorer, automatiskt. Genialt!

Kryptering

All min information är skyddad och krypterad på ett sätt som gör att jag inte mörket något av det.

Det är alla de här, mindre sakerna, de små sakerna som bara fungerar som gör att jag har valt Apples plattform och ekosystem. Jag kan försätta att räkna upp småsaker som, boom just works!

Mackens Fråga: Ska Apple delas upp?
Share This