Apples iCloud har funnits några år och använder du inte molntjänsten så är det hög tid att du gör det nu. iCloud är en tjänst som kan mycket mer än du tror.

iCloud och Apple har absolut inte det lägsta priset för att köpa mer lagringsyta, tvärtom så tar Apple ganska bra betalt jämfört med andra men du ska betala och använda iCloud i alla fall. Skälet är att ingen annan lagringsplats är så djupt integrerad med iOS, macOS, tvOS och watchOS som iCloud. Du hittar ingen smidigare lösning för att uttrycka det enkelt och rakt på sak.

Backup

Köp mer lagringsutrymme, det kostar runt 30 kronor i månaden och använd iCloud för alla dina säkerhetskopior för iPhone och iPad.

Koppla Bilder/Photos till ditt iCloud-konot och använd iCloud som en säker lagringsplats för dina bilder, videor och dina minnen. Du kan dela med med vänner och bekanta samtidigt och du kan dela dem med alla dina enheter samtidigt.

Vill du ha din kalender i alla dina enheter, din adressbok och alla dina påminnelser så använd iCloud.

Slå på “Hitta min iPhone” och liknande tjänster för din iPad och dina Mac-datorer så  vet du var de är och “får de fötter” så vet du det också.

Back to My Mac

Du kan även använda iCloud för “Back to My Mac” v vilket betyder att du kan komma åt dina Mac-datorer på ett säkert sätt. Du kan logga in på dem, ta över och styra dem om du vill och om du slagit på tjänsten. Gör det men bara om du verkligen behöver det.

Du kan även lagra dina lösenord i iCloud och ha dem lätt tillgängliga i alla dina enheter – din iPhone, iPad och dina Mac:ar.

SÅ mitt råd är – använd iCloud betala de 30 kronorna i månaden och få ordning på allt det jag räkna upp ovan. Det finns alternativ men inget av dem är lika enkelt att använda och lika smidigt. Det är värt 30 kronor, och mer.

Mackens Fråga: Ska Apple delas upp?
Share This