Twitter har nu börjat att städa ut låsta konton, misstänkta konton och konton som använts för som vilket betyder att mängder av konton antingen inte räknas med bland dina följare eller så har de raderats.

Twitter har aviserat hårdare tag mot trollkonton, sparkonton och konton som används på ett misstänkt sätt. Låsta konton kommer inte heller att räknas in i din skara av följare i framtiden. Låsa konton som i låsta av Twitter, inte privata konton.

Twitter har börjat att städa – därför kan du ha ett mindre antal följare idag ön för några dagar sedan.

Stora konton

Stora konton kan tappa upp mot 2 procent av sina följare men de allra flera mindre än så. Kate Perry som har mest väljare på Twitter, tappade 2.8 miljoner konton i städningen. Donald Trump blev av med runt 300 000 konton medan Elon Musk bara tappade 71 000 konton. Twitters eget konton blev av med drygt 12 procent av sin följarskara.

 

Fyrabarns-far, farfar, morfar och egen företagare i Skellefteå med kliande fingrar. Skriver om fotografering, sport, dataprylar, politik, nöje, musik och film. Jobbar vid sidan av den här bloggen med det egna företaget Winterkvist.com. Familjen består av hustru, fyra barn (utflugna) och tre barnbarn. Jag har hållit på med datorer sedan tidigt 1980-tal och drev Artic BBS innan Internet knappt existerade. Efter BBS-tiden har det blivit hemsidor, design, digitala medier och trycksaker. Under tiden som journalist jobbade jag med Mac men privat har det varit Windows som har gällt fram till vintern 2007. Då var det dags att byta och då bytte vi, företaget, helt produktionsplattform till Mac OS X. På den vägen är det ...

Mackens Fråga: Blir det en ny Apple-pryl nu?
Share This