Apples redovisade ett nytt rekordkvartal på tisdagskvällen. Apple gjorde en vinst på 11.5 miljarder dollar vilket är det bästa Q3-kvartalet någonsin för Apple.

Omsättningen ökade till 53.3 miljarder dollar där 60 procent genererats internationellt. utanför USA.

. iPhone – 41.3 miljoiner sålda
. Mac – 3.72 miljiner sålda
. iPad – 11.55 miljoner sålda.

“We’re thrilled to report Apple’s best June quarter ever, and our fourth consecutive quarter of double-digit revenue growth,” said Tim Cook, Apple’s CEO. “Our Q3 results were driven by continued strong sales of iPhone, Services and Wearables, and we are very excited about the products and services in our pipeline.”

Apple

Fyrabarns-far, farfar, morfar och egen företagare i Skellefteå med kliande fingrar. Skriver om fotografering, sport, dataprylar, politik, nöje, musik och film. Jobbar vid sidan av den här bloggen med det egna företaget Winterkvist.com. Familjen består av hustru, fyra barn (utflugna) och tre barnbarn. Jag har hållit på med datorer sedan tidigt 1980-tal och drev Artic BBS innan Internet knappt existerade. Efter BBS-tiden har det blivit hemsidor, design, digitala medier och trycksaker. Under tiden som journalist jobbade jag med Mac men privat har det varit Windows som har gällt fram till vintern 2007. Då var det dags att byta och då bytte vi, företaget, helt produktionsplattform till Mac OS X. På den vägen är det ...

Mackens Fråga: Blir det en ny Apple-pryl nu?
Share This