Apple Music uppges nu har gått förbi Spotify i USA och har fler betalande kunder. De nya uppgifterna kommer efter en tidigare rapport som publicerats av Wall Street Journal som uppgav att Apple Music har en snabbare tillväxt i USA än konkurrenten Spotify.

Wall Street Journal konstaterade i februari i år att om trenden, tillväxt, fortsatte så skulle Apple Music passera Spotify någon gång under sommaren, dvs nu. Nya uppgifter från Digital Music News säger att nu har både Apple Music och Spotify runt 20 miljoner betalande kunder men att Apple Music har passerat konkurrenten.

The source, a US-based, major distributor, shared a report detailing the subscriber tallies of several streaming music services, including Apple Music, Spotify, Tidal, and Sirius XM.  That report now ranks Apple Music as first in the United States, at least among primarily on-demand music streaming services (Sirius XM Satellite Radio, which operates in North America exclusively, has more than 33 million subscribers).

De nya siffrorna säger också att tillväxten fortfarande är snabbare för Apple Music vilket betyder att det kommer att uppstå ett glapp mellan musiktjänsterna och att det kommer att vara tydligt och märkbart runt jultid i år.

Fyrabarns-far, farfar, morfar och egen företagare i Skellefteå med kliande fingrar. Skriver om fotografering, sport, dataprylar, politik, nöje, musik och film. Jobbar vid sidan av den här bloggen med det egna företaget Winterkvist.com. Familjen består av hustru, fyra barn (utflugna) och tre barnbarn. Jag har hållit på med datorer sedan tidigt 1980-tal och drev Artic BBS innan Internet knappt existerade. Efter BBS-tiden har det blivit hemsidor, design, digitala medier och trycksaker. Under tiden som journalist jobbade jag med Mac men privat har det varit Windows som har gällt fram till vintern 2007. Då var det dags att byta och då bytte vi, företaget, helt produktionsplattform till Mac OS X. På den vägen är det ...

Mackens Fråga: Blir det en ny Apple-pryl nu?
Share This