En säkerhetsbugg i bluetooth gör det möjligt att avlyssna och samla in information mellan två kommunicerande enheter. Buggen har redan åtgärdats av Apple vilket betyder att felet inte påverkar dig som installerat de senaste uppdateringarna för macOS och iOS.

Buggen visar sig vara gammal och det är en brist i kommunikationsprotokollet i bluetooth och i funktionen att para samman enheter.

As far as we know every Bluetooth chip manufactured by Intel, Broadcom or Qualcomm is affected. Therefore, almost any device, including smartphones and headsets of all types, are affected. In addition, the Android Bluetooth stack (Bluedroid) is affected when using Bluetooth smart. Apple had provided patches for both MacOS and iOS. The Windows Bluetooth smart stack did not implement the lastest Bluetooth smart protocol and is therefore still vulnerable to older and simpler attacks.

Eli Biham and Lior Neumann

Åtgärdats

Buggen har åtgärdats av Apple, uppdatera macOS och iOS om du inte redan har gjort det.

Fyrabarns-far, farfar, morfar och egen företagare i Skellefteå med kliande fingrar. Skriver om fotografering, sport, dataprylar, politik, nöje, musik och film. Jobbar vid sidan av den här bloggen med det egna företaget Winterkvist.com. Familjen består av hustru, fyra barn (utflugna) och tre barnbarn. Jag har hållit på med datorer sedan tidigt 1980-tal och drev Artic BBS innan Internet knappt existerade. Efter BBS-tiden har det blivit hemsidor, design, digitala medier och trycksaker. Under tiden som journalist jobbade jag med Mac men privat har det varit Windows som har gällt fram till vintern 2007. Då var det dags att byta och då bytte vi, företaget, helt produktionsplattform till Mac OS X. På den vägen är det ...

Mackens Fråga: Blir det en ny Apple-pryl nu?
Share This