Apple kommer att investera närmare 300 miljoner dollar, tillsammans med underleverantörer, i Kina. Pengarna ska satsas på förnybar energi som ska användas i Apples tillverkning.

Pengarna satsas i China Clean Energy Fund som inledningsvis ska förse 10 underleverantörer med 1 Gigawatt ström vilket motsvarar ungefär en miljon hem.

”At Apple, we are proud to join with companies that are stepping up to address the climate challenge,” said Lisa Jackson, Apple’s vice president of Environment, Policy and Social Initiatives. “We’re thrilled so many of our suppliers are participating in the fund and hope this model can be replicated globally to help businesses of all sizes make a significant positive impact on our planet.”

Apple

Vision

Investeringen är ett led i Apples målsättning och vision att använda förnybar energi sin hela sin verksamhet.

 

Fyrabarns-far, farfar, morfar och egen företagare i Skellefteå med kliande fingrar. Skriver om fotografering, sport, dataprylar, politik, nöje, musik och film. Jobbar vid sidan av den här bloggen med det egna företaget Winterkvist.com. Familjen består av hustru, fyra barn (utflugna) och tre barnbarn. Jag har hållit på med datorer sedan tidigt 1980-tal och drev Artic BBS innan Internet knappt existerade. Efter BBS-tiden har det blivit hemsidor, design, digitala medier och trycksaker. Under tiden som journalist jobbade jag med Mac men privat har det varit Windows som har gällt fram till vintern 2007. Då var det dags att byta och då bytte vi, företaget, helt produktionsplattform till Mac OS X. På den vägen är det ...

Mackens Fråga: Blir det en ny Apple-pryl nu?
Share This