Wall Street Journal avslöjar nu att flera av de tillägg som finns bland annat för Googles Gmail läser användarnas e-post och i åtminstone ett fall så är det inte datorer som läser och som går igenom inkomna brev – det har gjorts manuellt av människor.

Google själva lovade att sluta att gå igenom användarnas e-post, med hjälp av datorer och algoritmer för mer än ett år sedan. Fram till dess så scannades all inkommande e-post, Gmail, för att Google skulle kunna samla in ännu mer information om sina användare.

Nu avslöjas att flera tillägg för populära e-posttjänster, Google, Yahoo och Microsoft, scannar användarnas e-post och i ett fall, Edison Mail App, så har anställda och utvecklare läst inkomna brev för att kunna skapa en funktion där appen besvarar e-post.

Edison Mail

Tillåtelse

Google, Yahoo och Microsoft tillåter appar och program att logga in och scanna användarnas e-post. När det gäller Yahoo och Microsoft så krävs användarnas tillåtelse. Ett krav som inte gäller Googles Gmail.

But the internet giant continues to let hundreds of outside software developers scan the inboxes of millions of Gmail users who signed up for email-based services offering shopping price comparisons, automated travel-itinerary planners or other tools. Google does little to police those developers,…

Tillägg

Det finns flera olika appar som är utvecklade för att scanna och gå igenom din brevlåda för inkommande e-post och du bör i varje enskilt fall läsa användarvillkoren och vad du ger appen tillgång till mycket noga. Det är appar som lovar att städa upp i ditt flöde av inkommande e-post med olika filterfunktioner, appar som scannar in kvitton eller appar som besvarar inkomna mail. Det finns också e-postprogram som lägger sig som en extra tjänst mellan dig och din ordinarie e-postleverantör.
Min rekommendation är att inte använda appar och tjänster av den här typen överhuvudtaget om du vill vara säker på att ha dina mail ifred.
Mackens Fråga: Ska Apple delas upp?
Share This