Nyhetsbloggen BGR hävdar att Apple har inlett förhandlingar med AgileBits om ett köp och ett övertagande som skulle inkludera programmet/appen 1Password. Uppgifterna tillbakavisas kategoriskt av AgileBits.

Uppgifterna säger att 1Password kommer att rullas ut till Apples alla anställda, vilket förefaller mycket märkligt med tanke på att Apple har en egen lösenordshantering via iCloud. BGR hävdar att Apple tillhandahåller en tredjepartslösning för lösenord före den egna och inbyggda Keychain i iCloud. Dessutom hävdar BGR att Apple har planer på att köpa Agilebits och 1Password.

However, we have exclusively learned that Apple is planning an interesting partnership and a potential acquisition of AgileBits, maker of the popular password manager 1Password.

BGR

Källor

BGR finns inte med på min lista över pålitliga källor, snarare tvärtom. Det är en nyhetsblogg som jag inte läser därför att den är en sensationslysten klickbetesproducent. Därmed inte sagt annat än det men i valet mellan att tro på Agilebits och BGR så lägger jag mina pengar på Agilebits även om det är rätt uppenbart att uppgifterna kommer från Agilebits.

Fyrabarns-far, farfar, morfar och egen företagare i Skellefteå med kliande fingrar. Skriver om fotografering, sport, dataprylar, politik, nöje, musik och film. Jobbar vid sidan av den här bloggen med det egna företaget Winterkvist.com. Familjen består av hustru, fyra barn (utflugna) och tre barnbarn. Jag har hållit på med datorer sedan tidigt 1980-tal och drev Artic BBS innan Internet knappt existerade. Efter BBS-tiden har det blivit hemsidor, design, digitala medier och trycksaker. Under tiden som journalist jobbade jag med Mac men privat har det varit Windows som har gällt fram till vintern 2007. Då var det dags att byta och då bytte vi, företaget, helt produktionsplattform till Mac OS X. På den vägen är det ...

Mackens Fråga: Blir det en ny Apple-pryl nu?
Share This