Är du van vid att höra startljjudet i din Mac så är det snart ett minne blott. Nya MacBook Pro startar om, ljudlöst, och Apple plockar bort startljudet i alltfler modeller.

Apple har inte officiellt kommenterat varför startljudet har plockats bort. Det kan vara för att macOS numera startar om mycket snabbt och inställningar med mera läses sedan in under inloggningen. Ett annat skäl kan vara att Apple vill att Mac ska vara tyst, inte störa andra vid en uppstart/omstart.

Intervju med Jim Reekes som skapade startljudet en gång i tiden.

 

Fyrabarns-far, farfar, morfar och egen företagare i Skellefteå med kliande fingrar. Skriver om fotografering, sport, dataprylar, politik, nöje, musik och film. Jobbar vid sidan av den här bloggen med det egna företaget Winterkvist.com. Familjen består av hustru, fyra barn (utflugna) och tre barnbarn. Jag har hållit på med datorer sedan tidigt 1980-tal och drev Artic BBS innan Internet knappt existerade. Efter BBS-tiden har det blivit hemsidor, design, digitala medier och trycksaker. Under tiden som journalist jobbade jag med Mac men privat har det varit Windows som har gällt fram till vintern 2007. Då var det dags att byta och då bytte vi, företaget, helt produktionsplattform till Mac OS X. På den vägen är det ...

Mackens Fråga: Blir det en ny Apple-pryl nu?
Share This