– Jag har sett att du kör med musiktips. Vad lyssna du på själv då?
– Det jag tipsar om men jag är ingen allätare,. tvärtom så finns det musik jag innerligt avskyr.
– Låt mig gissa, opera?

– Inte alls, jag är ingen inbiten konsument av opera men jag lyssnar inte sällan på klassisk musik. Det jag däremot aldrig lyssnar på är hip-hop och massproducerad europop.
– Hip-hop?
– Ja, amerikanska hip-hop är bland det värsta jag vet och jag undviker det som pesten med mycket få undantag.
– Finns det verkligen inget värre män amerikansk hip-hop i dina öron?
– Jo, svensk ihop-hop
– Svensk hop-hop?
– Jag ryser bara jag säger ordet, hop-hop. Jag förstår den sociala betydelsen av hip-hop och jag förstår att det är en viktig budbärare för minoriteter i USA men jag klarar inte av att lyssna på det. med all respekt för alla stora artister som ägnar sig åt hip-hop så är det musik som jag aldrig, med betoning på aldrig lyssnar på.
– Europop då, vad är det för fel på den musiken?
– I de flesta fall inte alls. Det jag tänker på är den massproducerade sorten med en bimbo, manlig eller kvinnlig, som studsar runt till intränade mönster och sjunger om bubbelgum och kärlek. Platt, intetsägande och med någon slags vidriga vinande syntar som alltid ska läggas på. Avskyvärt.
– Vad ska det vara för musik då?
– Dansk, höll jag på att säga men vi spelar en hel del danska artister på kontoret. Sedan är det Peter LeMarc, Clapton, Tom Petty, Bowie, The Police, Bob Dylan, Creedence, Jonny Cash och annan kvalitetsmusik. Våra spellistor är väldigt blandade och vi har spellistor som heter Arbetsmusik där vi slänger in nytt och gammalt och där grundkravet är att det inte är hip-hop.
– Inga nya artister?
– Jodå, fast fråga mig inte vad de heter. Jag plockar ihop musiken från Apple Music, från de tips som tjänsten ger mig.
– Svensk då?
– Massor av svenskt, Lundell, Eldkvarn, Docenterna, Ebba Grön och Mauro Scocco. Sedan Peter LeMarc, förstås.
– Rock då?
– Massor av rock men då före 1986 eller i vart fall före mitten av 1990-talet. Det har i princip inte gjorts något vettigt sedan dess, ska vara The Boss då.
– Gamla gubbar alltså?
– Gamla gubbar är det som gäller, AC/DC, Status Quo, Foghat, BTO, Deep Purple, Led Zeppelin och Whitesnake.
– Blues då?
– Naturligtvis, Walter Trout, George Thorogood, Joe Bonamassa, Albert Cummings, Magic Slim och Gary Moore.
– Någon berättade att du gillar country?
– Absolut, jag lyssnar mycket på country och när jag körde en stor Chevrolet Avalance så hade jag en spellista ”I min Chevrolet” som bara innehåll country. Nu kör jag en Suzuki och det när liksom inte lika coolt med ”I min Suzuki” och det funkar inte lika självklart med country men visst spelar jag en massa country.
– Men inte hip-hop?
– Aldrjg hip-hop.

Mackens Fråga: Har du en spelkonsol?
Share This