USA har valt en president som framstår som patologisk lögnare. Donald Trump ljuger om praktisk taget allt, snabbt, otvunget och oavsett vad det är han pratar om.

I princip så är det så illa att du vet att Trump ljuger när han öppnar munnen och säger något. Han ljuger även på Twitter.

Brottsligheten i Tyskland har gått ned med 5.1 procent och det är den lägsta nivån, i Tyskland, på 25 år. Det är nedgång som märks över hela västvärlden. Det finns undantag och det finns undantag för olika länder, dvs det finns en del typer av brott som har ökat men den sammanlagda bilden, trenden, är att brottsligheten minskar. Det gör den för övrigt även i USA. Nu avses alltså en trend, över en längre period och i den mån brottsligheten har ökat, för det finns sådana exempel, så handlar uppgången om de senaste åren. Även i de fall där det uppmätts en uppgång så ligger den inte i nivå med senare delen av 1980-talet så Trumps koppling mellan ökad invandring och ökad brottslighet är ingenting som forskarna tvärsäkert kan fastslå.

Populär

Trump har inte heller rätt när det gäller Merkel. Visst, hennes popularitet har dalat men Angela Merkel är fortfarande Tysklands mest populära politiker.

Trump vet helt enkelt inte vad han skriver om – vilket är ett allmäntillstånd i hans fall.

Fyrabarns-far, farfar, morfar och egen företagare i Skellefteå med kliande fingrar. Skriver om fotografering, sport, dataprylar, politik, nöje, musik och film. Jobbar vid sidan av den här bloggen med det egna företaget Winterkvist.com. Familjen består av hustru, fyra barn (utflugna) och tre barnbarn. Jag har hållit på med datorer sedan tidigt 1980-tal och drev Artic BBS innan Internet knappt existerade. Efter BBS-tiden har det blivit hemsidor, design, digitala medier och trycksaker. Under tiden som journalist jobbade jag med Mac men privat har det varit Windows som har gällt fram till vintern 2007. Då var det dags att byta och då bytte vi, företaget, helt produktionsplattform till Mac OS X. På den vägen är det ...

Mackens Fråga: Blir det en ny Apple-pryl nu?
Share This