Twitter gör det nu svårare för nättroll, spammare och bedragare att snabbt skapa fejkade konton på den sociala tjänsten. Nya konton kommer att få verifiera telefonnummer eller e-postadress innan kontot aktiveras.

Twitter kommer att minska synbarheten för misstänkta konton vilket betyder att antalet följare kan minska eller öka för användarna. Övervakningen av tjänsten reagerar på om konton plötsligt börjar att följa många andra eller gilla och retweeta inlägg. Ett sedan misstänkt konto kan då flaggas, synligheten minskas och kontot aktivers inte igen förrän telefonummer/e-post verifieras.

  • In May 2018, our systems identified and challenged more than 9.9 million potentially spammy or automated accounts per week. That’s up from 6.4 million in December 2017, and 3.2 million in September.

Twitter

Nya konton

Nya konton ska nu verifieras innan de aktiveras, antingen via telefonnummer eller e-postadress. Förhoppningen är att det ska stoppa massregistreringar.

To make it harder to register spam accounts, we’re also going to require new accounts to confirm either an email address or phone number when they sign up to Twitter. This is an important change to defend against people who try to take advantage of our openness. We will be working closely with our Trust & Safety Council and other expert NGOs to ensure this change does not hurt someone in a high-risk environment where anonymity is important. Look for this to roll out later this year.

Twitter

Fyrabarns-far, farfar, morfar och egen företagare i Skellefteå med kliande fingrar. Skriver om fotografering, sport, dataprylar, politik, nöje, musik och film. Jobbar vid sidan av den här bloggen med det egna företaget Winterkvist.com. Familjen består av hustru, fyra barn (utflugna) och tre barnbarn. Jag har hållit på med datorer sedan tidigt 1980-tal och drev Artic BBS innan Internet knappt existerade. Efter BBS-tiden har det blivit hemsidor, design, digitala medier och trycksaker. Under tiden som journalist jobbade jag med Mac men privat har det varit Windows som har gällt fram till vintern 2007. Då var det dags att byta och då bytte vi, företaget, helt produktionsplattform till Mac OS X. På den vägen är det ...

Mackens Fråga: Blir det en ny Apple-pryl nu?
Share This