Nu kommer nya uppgifter om att Apple kommer att slopa lightning-kontakten i 2019 års modeller av iPhone, alltså nästa års modeller. Ta uppgifterna med en nypa salt – källan är DigiTimes.

De första uppgifterna som pekade i den här riktningen kom från andra källor och det finns en viss logik i ett sådant steg. USB-C skulle innebär att iPhone i så fall hade samma anslutning som de nya MacBook Pro-modellerna och det skulle också betyda att iPhone går att ladda snabbare, direkt.

Källa

Det finns onekligen fördelar med att byta anslutning men det innebär inte att DigiTimes har rätt eller att uppgifterna kommer ens från en hyggligt anständig källa.

Apple använde samma anslutning som iPod när iPhone lanserades 2007. Den byttes ut 2012 då Apple gick över till den nuvarande lightning-kontakten. Ett beslut som inte var helt populärt så det slog ut en lång rad tillbehör. Skulle Apple nu bestämma sig för att byta igen så betyder att lightning har använts i sju år.

Mackens Fråga: Har du en spelkonsol?
Share This