Aaron Sorkin har en speciellt plats i mitt tv-hjärta. Lät det där kanske lite pretentiöst, udda eller obegripligt? Nåja, hans tv-serier är något jag gillar, skarpt.

Det var Aaron Sokrin som skrev manuset till Vita Huset, en av världens bästa tv-serier och det är Aaron Sorkin som skrivit manuset till filmen om Steve Jobs. Filmen “Jobs” inte den dåliga , snabbt framstressade filmen med Ashton Kutchner.

Författare

Aaron Sorking är helt enkelt en sjuhelsikess bra författare och han är en exceptionellt bra manusförfattare. The Newsroom utspelar sig på en kabel-tv kanal och det är Aaron Sorkins suveräna avrättning av hela Tea Party-rörelsen, Sarah Palin och Koch-bröderna. Det skulle vara lätt att avfärda både Sorkin och The Newsroom som något slags vänsterliberalt försök att återupprätta de tilltufsande demokraterna. Det gör i så fall bara den okunniga för Aaron Sorkin är republikan. Republikan av den gamla, traditionella skolan som tror på individen och som hyser åsikten att staten ska blanda sig i så lite som möjligt. Sorkin tillhör samma del av republikanerna som familjen Bush. Låt oss kalla dem de sansade republikanerna.

Den del av republikanerna som nu ser sina värsta farhågor besannade.

The Newsroom är också ett tidsdokument. Det som händer på redaktionen har hänt och Aaron Sorkin speglar inte bara det amerikanska samhället utan ett samhälle där engagerad, viktig journalistik slåss för sin överlevnad.

Du hittar alla de tre säsongerna på HBO Nordic.

Fyrabarns-far, farfar, morfar och egen företagare i Skellefteå med kliande fingrar. Skriver om fotografering, sport, dataprylar, politik, nöje, musik och film. Jobbar vid sidan av den här bloggen med det egna företaget Winterkvist.com. Familjen består av hustru, fyra barn (utflugna) och tre barnbarn. Jag har hållit på med datorer sedan tidigt 1980-tal och drev Artic BBS innan Internet knappt existerade. Efter BBS-tiden har det blivit hemsidor, design, digitala medier och trycksaker. Under tiden som journalist jobbade jag med Mac men privat har det varit Windows som har gällt fram till vintern 2007. Då var det dags att byta och då bytte vi, företaget, helt produktionsplattform till Mac OS X. På den vägen är det ...

Mackens Fråga: Vilka Apple-prylar har du?
Share This