Det har blivit ett mantra, häxjakt, och alla ultrakonservativa Trumpa-anhängare har lärt sig ordet. Fox, tv-kanalen använder det flitigt, liksom Trump själv.

Det som inte sägs är att hittills så har Robert Muellers utredning lett till att ett stort antal individer har åtalats, Trumps före detta kampanjledare Paul Manafort sitter i fängelse och tre företag har fällts.

. Michael Flynn, före detta säkerhetsrådgivare och en av Donald Trumps medarbetare
. Paul Manafort, före detta kampanjledare och en av Trumps medarbetare
. George Papadopoulos, kampanjrådgivare och en av Trumps medarbetare
. Rick Gates, affärskompanjon med Paul Manafort

Till det kan läggas ett antal ryska medborgare och som sagt tre företag. Det är inte så att Robert Muellers utredning inte har lett till resultat eller att det inte har avslöjats brott; skattefusk, bedrägerier, lögner under ed och försök att manipulera det amerikanska valet.

Det är därför Trump och hans anhängare hela tiden framhåller att det inte har avslöjats någon konspiration vilket i sak är riktigt men Robert Mullers mandat att utreda oegentligheter sträcker sig längre än så. Det finns inte heller någon rak, tydlig koppling tillbaka till Donad Trump själv men på listan över åtalade finns flera av hans medarbetare. Trumps advokat Michael Cohen utreds också och där kan det komma ytterligare ett åtal.

Robert Muellers utredning är allt annat än en häxjakt och kom ihåg att den person som Trump säger är ledare för denna jakt, Mueller, är republikan.

Fyrabarns-far, farfar, morfar och egen företagare i Skellefteå med kliande fingrar. Skriver om fotografering, sport, dataprylar, politik, nöje, musik och film. Jobbar vid sidan av den här bloggen med det egna företaget Winterkvist.com. Familjen består av hustru, fyra barn (utflugna) och tre barnbarn. Jag har hållit på med datorer sedan tidigt 1980-tal och drev Artic BBS innan Internet knappt existerade. Efter BBS-tiden har det blivit hemsidor, design, digitala medier och trycksaker. Under tiden som journalist jobbade jag med Mac men privat har det varit Windows som har gällt fram till vintern 2007. Då var det dags att byta och då bytte vi, företaget, helt produktionsplattform till Mac OS X. På den vägen är det ...

Mackens Fråga: Blir det en ny Apple-pryl nu?
Share This