Det amerikanska folket har valt en president som ljuger, regelmässigt och om praktiskt taget allting. Det amerikanska folket har också valt en president som förklarar krig med medierna för snart sagt allting.

Här är ett färskt exempel:

Efter det att toppmötet med Nordkoreas ledare Kim Jong-un först ställts in och sedan blivit aktuellt igen så rapporterade bland andra New York Times att mötet ändå sannolikt inte skulle kunna hållas den 12 juni, som först planerats, på grund av att alla förberedelser inte skulle hinnas med. En bagatell kan tyckas men det hindrade inte Donald Trump att gå i taket och anklaga tidningen för att hitta på källor.

USAs president hävdar, på fullt allvar, att New York Times citerar en källa, en helt påhittad källa.

New York Times reagerar och svarar att uppgifterna kommer direkt från Vita Huset.

Philip Crowther är France24s korrespondent i Vita Huset.

Kaitlan Collinns är CNNs korrespondent i Vita Huset.,

Nu finns det alltså tre, var för sig, oberoende källor som bekräftar att en talesperson i Vita Huset har lämnat uppgifterna. Anledningen till att New York Times inte anger vem som lämnat informationen är att informationen lämnats vid det som kallas för en “background briefing”. Det är en slags presskonferens med vissa begränsningar och Vita Huset har ställt som krav att medierna inte sänder direkt, inte tar bilder och inte anger vem som lämnat informationen.

Det är alltså Vita Huset och Donald Trump själv som inte vill att medierna berättar vem denne “White House Official” är men det råder ingen som helst tvekan om var uppgifterna kommer ifrån eller att det inte handlar om en officiell talesperson i Vita Huset.

I efterhand så har en videoupptagning av briefingen läckt ut och det visar sig att Vita Husets talesperson sagt precis det som New York Times skrivit.

 

Fyrabarns-far, farfar, morfar och egen företagare i Skellefteå med kliande fingrar. Skriver om fotografering, sport, dataprylar, politik, nöje, musik och film. Jobbar vid sidan av den här bloggen med det egna företaget Winterkvist.com. Familjen består av hustru, fyra barn (utflugna) och tre barnbarn. Jag har hållit på med datorer sedan tidigt 1980-tal och drev Artic BBS innan Internet knappt existerade. Efter BBS-tiden har det blivit hemsidor, design, digitala medier och trycksaker. Under tiden som journalist jobbade jag med Mac men privat har det varit Windows som har gällt fram till vintern 2007. Då var det dags att byta och då bytte vi, företaget, helt produktionsplattform till Mac OS X. På den vägen är det ...

Mackens Fråga: Vilka Apple-prylar har du?
Share This