Donald Trump drar sig inte från att ge sig på enskilda småföretagare med hela sitt ämbete i ryggen och han drar sig inte heller för att antyda att restaurangen, i det här fallet, har ett smutsigt kök.

Det är naturligtvis ett medvetet försök att slå ut en enskild näringsidkare. Har Trump besökt restaurangen?

Naturligtvis inte.

Har han varit på plats och själv sett hur det ser ut när det gäller fönster och den påstådda smutsiga utsidan?

Naturligtvis inte.

Landets president sitter och tittar på bilder och petar sedan ihop ett inlägg på twitter till sina 52 miljoner följare där han antyder att restaurangen har ett smutsigt yttre och därmed också ett smutsigt kök. Allt för att se till att restaurangen tappar kunder. Detta för att hans pressekretare Sarah Huckabee Sanders blev avvisad från The Red Hen. Restaurangen hade inga anmärkningar vid den senaste inspektionen och har haft tre smärre anmärkningar, som rättats till, sedan 2014.

Washington Post

Treåringen i Vita Huset

Treåringen i Vita Huset reagerade snabbt:

Efter Trumps inlägg på Twitter så har The Red Hen fått sin sida på Yelp fylld med hätska kommentarer, dåliga recensioner och en mycket stor mängd låga betyg. Yelp är en app och en tjänst där besökare kan sätta betyg på ställen de har besökt.

Bötfälld

Så låt oss för en gång skull gå med på att Trump har rätt och samtidigt kontrollera hur det ser ut och har sett ut i hans egna verksamheter.

Miami Herald

La Mar är det fashionabla ställe som Trump ofta besöker när han tar ledigt från presidentjobbet.

New York

The Trump Tower Bar and Grill in New York bötfälldes så sent som förre året för att personalen inte följde hälsoreglerna. Smutsiga kläder, smutsiga förkläden och för att personalen inte använde hårnät. Samma restaurang bötfälldes även för liknande överträdelser 2015 samt 2016 för att det hittades flugor i köket och förra året, 2017, då det hittades kackerlackor i köket.

NYC Department of Health and Hygiene

Trumps golfbana i Bronx, New York, bötfälldes förra året sedan ytor där det bereddes mat inte var tillräckligt rengjorda och för att avloppet inte var installerat korrekt.

Stängt

Forbes 2012

Restaurangen stängdes sedan inspektörer hittat över 50 brott mot gällande regler för hur mat ska tillredas.

Diskuteras

Det kan naturligtvis diskuteras huruvida det är moralisk och etisk försvarbart att avvisa en gäst från den egna restaurangen men det är en rätt som ägaren har. Sarah Hackabee Sanders med sällskap släpptes in, fick börja äta innan personalen reagerade och ringde ägaren. Innan Sarah Hackabee Sanders avvisades så tillfrågades personalen vad de tyckte skulle göras och de ville inte servera Trumps pressekretare. Detta med hänvisning till den förda politiken, att hon försvarat både den hårda immigrationspolitiken, Trumps attacker på LBQT-rörelsen, attacker på medierna och rasistiska uttalanden. Ägaren tog då Sarah Hackbee Sanders åt sidan, förklarade att hon inte var välkommen varvid sällskapet lämnade restaurangen – utan att behöva betala för det de hade att fått in, ska tilläggas.

Här handlar det också om ett arbetsgivaransvar. Personalen ville inte servera Sarah Huckabee Sanders som de med allt rätt ser som en representant för Trumps politik.

Trump själv använder hela sina makt och det officiella kontot för Vita Huset och presidentämbetet till att attackera en enskild näringsidkare.

Mackens Fråga: Ska Apple delas upp?
Share This