Lika skrämmande som att barn skiljs från sina föräldrar är Trump och hans medarbetares totala likgiltighet och brist på empati.

Över 2300 barn har skiljts från sina föräldrar vid USA södra gräns. Barn som sedan spärras in i burar. Kritik mot hanteringen försvaras antingen med påstående om att detta är innebörden i den lag som skrevs under Barack Obamas tid i Vita Huset. Jurister, advokater och juridikprofessorer har avfärdat sådana påståenden. Lagen föreskriver inte att barn ska skiljas från sina föräldrar.

Corey Lewandowski är Donald Trumps tidigare kampanjledare.

Försvarar

Kirstjen Nielsen är chef för Homeland Security.

Skrämmas

Mannen bakom policyn, USAs justitieminister Jeff Sessions har åberopat Bibeln som svar på varför barn skiljs från sina föräldrar vid gränsen. Sessions har också sagt att den nya policyn finns där för att skrämma bort immigranter från USAs gräns. Detta uttalande har sedan tillbakavisats av Homeland Security.

Det Bibelcitatet Sessions använder var tidigare flitigt av de som försvarade slaveriet i USA innan det avskaffades.

Protester

Nu kommer protester från alla politiska läger, även inifrån Trumps eget parti, republikaner. Kritik kommer även från Laura Bush, Michelle Obama och Hillary Clinton.

The Telegraph 

Mackens Fråga: Ska Apple delas upp?
Share This