Can technology make people safer from threats like violent extremism, censorship and persecution? In this illuminating talk, technologist Yasmin Green details programs pioneered at Jigsaw (a unit within Alphabet Inc., the collection of companies that also includes Google) to counter radicalization and online harassment

— including a project that could give commenters real-time feedback about how their words might land, which has already increased spaces for dialogue. “If we ever thought that we could build an internet insulated from the dark side of humanity, we were wrong,” Green says. “We have to throw our entire selves into building solutions that are as human as the problems they aim to solve.”

Fyrabarns-far, farfar, morfar och egen företagare i Skellefteå med kliande fingrar. Skriver om fotografering, sport, dataprylar, politik, nöje, musik och film. Jobbar vid sidan av den här bloggen med det egna företaget Winterkvist.com. Familjen består av hustru, fyra barn (utflugna) och tre barnbarn. Jag har hållit på med datorer sedan tidigt 1980-tal och drev Artic BBS innan Internet knappt existerade. Efter BBS-tiden har det blivit hemsidor, design, digitala medier och trycksaker. Under tiden som journalist jobbade jag med Mac men privat har det varit Windows som har gällt fram till vintern 2007. Då var det dags att byta och då bytte vi, företaget, helt produktionsplattform till Mac OS X. På den vägen är det ...

Mackens Fråga: Vilka Apple-prylar har du?
Share This