In October 2017, astrobiologist Karen J. Meech got the call every astronomer waits for: NASA had spotted the very first visitor from another star system.

The interstellar comet — a half-mile-long object eventually named `Oumuamua, from the Hawaiian for “scout” or “messenger” — raised intriguing questions: Was it a chunk of rocky debris from a new star system, shredded material from a supernova explosion, evidence of alien technology or something else altogether? In this riveting talk, Meech tells the story of how her team raced against the clock to find answers about this unexpected gift from afar.

Fyrabarns-far, farfar, morfar och egen företagare i Skellefteå med kliande fingrar. Skriver om fotografering, sport, dataprylar, politik, nöje, musik och film. Jobbar vid sidan av den här bloggen med det egna företaget Winterkvist.com. Familjen består av hustru, fyra barn (utflugna) och tre barnbarn. Jag har hållit på med datorer sedan tidigt 1980-tal och drev Artic BBS innan Internet knappt existerade. Efter BBS-tiden har det blivit hemsidor, design, digitala medier och trycksaker. Under tiden som journalist jobbade jag med Mac men privat har det varit Windows som har gällt fram till vintern 2007. Då var det dags att byta och då bytte vi, företaget, helt produktionsplattform till Mac OS X. På den vägen är det ...

Mackens Fråga: Blir det en ny Apple-pryl nu?
Share This