När Time Warner var uppe för försäljning så ryktades det om att Apple var en intressenterna, liksom Disney. Amerikanska AT&T vann dragkampen vilket gör att frågan återstår – ska Apple köpa ett bolag med innehåll och rättigheter?

Apples tv-satsning är seriös och omfattande men det det gäller egna produktioner. Även om det handlar om dussintalet produkter eller mer så saknar Apple det som i branschen kallas för en “back catalog” – en bredare utbud. Förutsatt naturligtvis att det är det Apple tänker göra – skapa en streaming-tjänst.

Remember that Disney will have its Death Star streaming service up and running by fall 2019, and people will absolutely be subscribing to that. Netflix isn’t going away. Amazon is under new leadership and aggressively seeking to up its game to compete more strongly with Netflix, especially globally. And FX content on Hulu as part of the Disney deal dovetails nicely with Hulu’s own expansion of originals — so that’s a streaming service that could also see an uptick in subscribers for a service that is already established and arguably must-have.

The Hollywood Reporter

Viacom

Viacom är ett av dessa bolag som Apple skulle kunna vara intresserad av. Apple skulle också kunna köpa till sig distributionsrättigheter men här minskar antalet möjligheter för varje ny tjänst som dyker upp.

 

Fyrabarns-far, farfar, morfar och egen företagare i Skellefteå med kliande fingrar. Skriver om fotografering, sport, dataprylar, politik, nöje, musik och film. Jobbar vid sidan av den här bloggen med det egna företaget Winterkvist.com. Familjen består av hustru, fyra barn (utflugna) och tre barnbarn. Jag har hållit på med datorer sedan tidigt 1980-tal och drev Artic BBS innan Internet knappt existerade. Efter BBS-tiden har det blivit hemsidor, design, digitala medier och trycksaker. Under tiden som journalist jobbade jag med Mac men privat har det varit Windows som har gällt fram till vintern 2007. Då var det dags att byta och då bytte vi, företaget, helt produktionsplattform till Mac OS X. På den vägen är det ...

Mackens Fråga: Blir det en ny Apple-pryl nu?
Share This