Två datorer, massor av dokument och mycket som ligger på skrivbordet. Så hur håller du dem synkroniserade och hur ser du till att hela tiden ha tillgång till det du behöver? Lösningen är att slå på Desktop & Documents Folder i iCloud.

Lösningen finns alltså inbyggd i macOS och den har funnits där ett tag.

  • Hoppa in under inställningar, vidare till iCloud och sedan de val du kan göra.
  • Slå nu på den första funktionen – Desktop & Documents.

Klart!

Tillgänglig

Har du bara en dator som du drar runt med så är det här kanske inte en nödvändig funktion – om du nu inte vill kunna se till att ha informationen i iCloud vilket gör den tillgänglig även i din iPhone och i din iPad.

Har du mer än en dator som du använder så är det en smått suverän funktion. Du har nu tillgång till skrivbordets innehåll samt alla dina dokument – på alla dina enheter.

 

Fyrabarns-far, farfar, morfar och egen företagare i Skellefteå med kliande fingrar. Skriver om fotografering, sport, dataprylar, politik, nöje, musik och film. Jobbar vid sidan av den här bloggen med det egna företaget Winterkvist.com. Familjen består av hustru, fyra barn (utflugna) och tre barnbarn. Jag har hållit på med datorer sedan tidigt 1980-tal och drev Artic BBS innan Internet knappt existerade. Efter BBS-tiden har det blivit hemsidor, design, digitala medier och trycksaker. Under tiden som journalist jobbade jag med Mac men privat har det varit Windows som har gällt fram till vintern 2007. Då var det dags att byta och då bytte vi, företaget, helt produktionsplattform till Mac OS X. På den vägen är det ...

Mackens Fråga: Blir det en ny Apple-pryl nu?
Share This