iOS 12 ska vara snabbare, inte minst på gamla enheter, och din gamla iPad och iPhone få sig en välbehövlig skjuts framåt. Frågan är då hur mycket snabbare iOS 12 verkligen är?

Optimering av mjukvara och anpassningar för den hårdvara som används är mycket viktig. Det är det som lett till Apples försprång under alla år, trots på pappret något sämre hårdvara. Det gäller även Apples Mac-datorer där macOS optimeras för den hårdvara som Apple använder. Nu är det dags för en översyn av iOS, macOS, tvOS och watchOS. Apple ska göra en översyn av alla sina operativsystem. Buggar ska rättas, prestandakorrigeringar ska göras och koden ska optimeras och minskas.

Betaversion

Nu ska understrykas att det bara finns två betaversioner ute, den första och den andra testversionen. Versioner som egentligen är synnerligen olämpliga att göra tester på därför att det är testversioner och därför att de mycket väl kan innehålla det som kallas debugkod. Kod som utvecklarna använder för att lokalisera fel och problem. Testversionerna är sannolikt därför större än de färdiga versionerna. Enklare tester visar att iOS 12 är synbart och märkbart snabbare.

iOS-utvecklaren Benjamin Mayo ställde frågan till sina följare på Twitter:

Video

9 to 5 Mac

Skillnaderna

Skillnaderna är märkbara, vilket videon ovan visar, och räkna med att de kommer att bli större vartefter Apple grå igenom koden och vartefter fler testversioner släpps.

Mackens Fråga: Ska Apple delas upp?
Share This