iOS 12 ska vara snabbare, inte minst på gamla enheter, och din gamla iPad och iPhone få sig en välbehövlig skjuts framåt. Frågan är då hur mycket snabbare iOS 12 verkligen är?

Optimering av mjukvara och anpassningar för den hårdvara som används är mycket viktig. Det är det som lett till Apples försprång under alla år, trots på pappret något sämre hårdvara. Det gäller även Apples Mac-datorer där macOS optimeras för den hårdvara som Apple använder. Nu är det dags för en översyn av iOS, macOS, tvOS och watchOS. Apple ska göra en översyn av alla sina operativsystem. Buggar ska rättas, prestandakorrigeringar ska göras och koden ska optimeras och minskas.

Betaversion

Nu ska understrykas att det bara finns två betaversioner ute, den första och den andra testversionen. Versioner som egentligen är synnerligen olämpliga att göra tester på därför att det är testversioner och därför att de mycket väl kan innehålla det som kallas debugkod. Kod som utvecklarna använder för att lokalisera fel och problem. Testversionerna är sannolikt därför större än de färdiga versionerna. Enklare tester visar att iOS 12 är synbart och märkbart snabbare.

iOS-utvecklaren Benjamin Mayo ställde frågan till sina följare på Twitter:

Video

9 to 5 Mac

Skillnaderna

Skillnaderna är märkbara, vilket videon ovan visar, och räkna med att de kommer att bli större vartefter Apple grå igenom koden och vartefter fler testversioner släpps.

Fyrabarns-far, farfar, morfar och egen företagare i Skellefteå med kliande fingrar. Skriver om fotografering, sport, dataprylar, politik, nöje, musik och film. Jobbar vid sidan av den här bloggen med det egna företaget Winterkvist.com. Familjen består av hustru, fyra barn (utflugna) och tre barnbarn. Jag har hållit på med datorer sedan tidigt 1980-tal och drev Artic BBS innan Internet knappt existerade. Efter BBS-tiden har det blivit hemsidor, design, digitala medier och trycksaker. Under tiden som journalist jobbade jag med Mac men privat har det varit Windows som har gällt fram till vintern 2007. Då var det dags att byta och då bytte vi, företaget, helt produktionsplattform till Mac OS X. På den vägen är det ...

Mackens Fråga: Blir det en ny Apple-pryl nu?
Share This