Facebook har hamnat i fokus för en serie skandaler och problem med att skydda användarnas information. Politiker världen över kräver besked om vad Facebook har gjort och tänker göra. Mark Zuckerberg åker just nu runt som en ursäkts-ambulans och i sammanhanget så kan det vara intressant att ta del av vad Facebook sa 2012, för bara några år sedan, då Zuckerberg besökte Ryssland.

Då, 2012, så berättade Facebook under en utvecklarkonferens i Ryssland om hur de kunde samla in information om användare, plocka in listor på vilka som kommunicerade med varandra, intressen och vad de skrivit om.

We’ve got a little bit more data, but now we can start doing really interesting stuff. We can get my friends. We can get some more information about one of my friends. Here’s Connor, who you’ll meet later. Say ‘hello,’ Connor. He’s waving. And we can also get a ton of other information as well.”

 

CNet

digitadoctober.ru

Tonen

Då var tonen helt annorlunda. Då handlade det om att vis upp hur mycket information du kunde komma åt, hur du kunde använda den och hur mycket information som du som utvecklare kunde utvinna med hjälp av Facebook.

 

Mackens Fråga: Vilka Apple-prylar har du?
Share This