Amadeus är ett program för din Mac och för ljud. Ett lättanvänt redigeringsprogram som du kan använda för att både redigera och spela in ljud med.

Amadeus finns i två versioner – Pro och Light, där Pro-versionen kan lite mer och har fler funktioner (se nedan). Är det inte så att du har lite mer speciella behov och krav på många funktioner så lär du klara dug galant med Lite-versionen. Det här är det ljudredigeringsprogram som jag själv använder. Huvudsakligen därför att det ser ut som ett ljudredigeringsprogram bör och ska , dvs med en tydlig tids- och linje som gör det lätt att redigera.

Amadeus Pro

Features
 • Simple and elegant OS X-like user interface
 • Multitrack editing an recording.
 • Batch processing and conversion.
 • Sound denoising and repairing.
 • Supports a variety of sound formats, including AIFF, Multichannel Wave, MP3, MP4, Ogg Vorbis, FLAC, SoundDesigner II, QuickTime, Apple CAF, etc.
 • Support for VST and Audio Unit plug-ins.
 • A “favourite actions” palette allows to have your most commonly used effects only a mouse click away.
 • A wide range of powerful audio analysis tools.
 • Audio CDs with CD-TEXT data can be burned directly from within Amadeus Pro.

What’s New

Version 2.4.6:

 • Reads AD-PCM compressed Wave files.
 • Bug fixes.

Requirements

 • Intel
 • OS X 10.8 or later (OS X 10.11 or later recommended)

Amadeus Light

What’s New

Version 2.4.7:

 • Bug fixes

Requirements

 • Intel
 • OS X 10.8 or later

 

Amadeus Pro

Amadeus Light

Fyrabarns-far, farfar, morfar och egen företagare i Skellefteå med kliande fingrar. Skriver om fotografering, sport, dataprylar, politik, nöje, musik och film. Jobbar vid sidan av den här bloggen med det egna företaget Winterkvist.com. Familjen består av hustru, fyra barn (utflugna) och tre barnbarn. Jag har hållit på med datorer sedan tidigt 1980-tal och drev Artic BBS innan Internet knappt existerade. Efter BBS-tiden har det blivit hemsidor, design, digitala medier och trycksaker. Under tiden som journalist jobbade jag med Mac men privat har det varit Windows som har gällt fram till vintern 2007. Då var det dags att byta och då bytte vi, företaget, helt produktionsplattform till Mac OS X. På den vägen är det ...

Mackens Fråga: Vilka Apple-prylar har du?
Share This