Zapdos kommer tillbaka, Moltres kommer tillbaka, Ho-Oh kommer tillbaka och Kyogre kommer tillbaka. Ninatic tycks ha gripits av en slags återvinningshysteri där Pokémons kommer tillbaka och där lockbetet är ännu en figur i en annan färg, shiny.

Det är lätt att bli gnällig och fokusera på det som stör i spelet än det som är nytt, som blivit bättre och som gjort det roligare att spela men du vet hur det är – den du älskar agar du. Då aga är förbjudet så gnäller vi. Hur som helst så känns det som att lite för mycket kommer i retur i Pokémon GO. Det är inte bara raidbossar som dyker upp igen, som shiny, utan nu kommer Legendarys tillbaka som någon slags utfyllnad mellan de riktiga nyheterna.

Lite bättre

Jag sitter och tittar i mitt eget Pokédex och konstaterar att mina Kyogre nu blivit något lite bättre. På det stora hela så gör det ingen skillnad eftersom jag inte kan använda Legendarys i gym, lämna dem som försvarare. Det är därför en grupp av Pokémons som jag samlat på mig men som jag inte använder särskilt ofta. Nu finns en annan fälla i att diskutera ditt favoritspel och det är att du sätter likhetstecken mellan hur du själv spelar och hur alla andra spelar.Så jo, jag är medveten om att alla inte spelar som jag och att det säkert finns de som uppskattar den här återvinningen av Pokémons.

Det går dessutom inflation i i Pokémons. Hur många Kyogre, Ho-Oh och Zapdos behöver du egentligen ha?

Detsamma gäller EX Raider som Niantic hela tiden får hård kritik för. Jag har 10 MewTwo och hade kunnat haft 12 om jag hade brytt mig om att vara på plats.

Kasta nu in alla dessa events som ger dig olika belöningar. Inflation.

Fyrabarns-far, farfar, morfar och egen företagare i Skellefteå med kliande fingrar. Skriver om fotografering, sport, dataprylar, politik, nöje, musik och film. Jobbar vid sidan av den här bloggen med det egna företaget Winterkvist.com. Familjen består av hustru, fyra barn (utflugna) och tre barnbarn. Jag har hållit på med datorer sedan tidigt 1980-tal och drev Artic BBS innan Internet knappt existerade. Efter BBS-tiden har det blivit hemsidor, design, digitala medier och trycksaker. Under tiden som journalist jobbade jag med Mac men privat har det varit Windows som har gällt fram till vintern 2007. Då var det dags att byta och då bytte vi, företaget, helt produktionsplattform till Mac OS X. På den vägen är det ...

Mackens Fråga: Vilka Apple-prylar har du?
Share This