Vänskapsfunktionen i Pokémon GO innebär att du kan bli vän med medspelare, ge dem gåvor och ta emot gåvor. Macken X bjuder på några tips som gör att du får ut mer av de nya funktionerna.

Du kan ta emot maximalt 20 gåvor per dag och du kan lagra maximalt 5 gåvor. Det är begränsningarna vilket betyder att ska du underhålla dina vänskap med andra så skicka iväg de gåvor du samlar in. så att du kan samla in fler och skicka iväg fler. Det ser inte ut som att det finns någon övre gräns för hur många du kan och får skicka iväg.

. Du kan lagra max 5 gåvor
. Du kan öppna max 20 gåvor per dag

Ägg

I gåvorna så kan du få speciellt ägg. Sju kilometers ägg som kan innehålla:

  • Alolan Sandshrew
  • Alolan Meowth
  • Alolan Vulpix
  • Alolan Grimer

Den här delen kan du faktiskt styra till viss del själv. Vill du ha ägg så se till att ha äggplatser kvar, tomma platser, så är chansen stor att du får ett ägg. Vill du ha bollar och annat så öppna gåvor när du har fyllt upp alla äggplatser.

Gåvor

Objekt Antal/gåva
Hyper Potion 2
Max Potion 2
Revive 2
Max Revive 2
Poke Ball 5
Great Ball 5
Ultra Ball 5
Pinap Berry 10
Evolution item 1
Alolan Ägg (7KM) 1

Du får alltid minst två av sakerna i listan och det mesta du kan få är tre saker och ett ägg.

Taktik

Ska du nu följa någon slags taktik så fokusera på de spelare som du spelar ofta med. Du får belöningar när du genomför en raid eller försöker ta ned ett gym tillsammans och spela ni tillsammans så ökar er vänskap.

Det är de spelare som det lönar sig mest att byta gåvor med. Tänk också på att verkligen utveckla vänskapen med ett utvalt antal spelare. Du får nämligen betalt i form av belöningar och ska ni byta Pokémons med varandra så är rabatten vid byten  högre ju bättre vänner ni är.

Ut och jaga nu!

Fyrabarns-far, farfar, morfar och egen företagare i Skellefteå med kliande fingrar. Skriver om fotografering, sport, dataprylar, politik, nöje, musik och film. Jobbar vid sidan av den här bloggen med det egna företaget Winterkvist.com. Familjen består av hustru, fyra barn (utflugna) och tre barnbarn. Jag har hållit på med datorer sedan tidigt 1980-tal och drev Artic BBS innan Internet knappt existerade. Efter BBS-tiden har det blivit hemsidor, design, digitala medier och trycksaker. Under tiden som journalist jobbade jag med Mac men privat har det varit Windows som har gällt fram till vintern 2007. Då var det dags att byta och då bytte vi, företaget, helt produktionsplattform till Mac OS X. På den vägen är det ...

Mackens Fråga: Blir det en ny Apple-pryl nu?
Share This