Niantic har inlett en ny jakt på bot-konton, företrädesvis pågå konton som används av scanners för att skapa och visa kartor med raider och Pokémons.

En del av de här kontona har också använts av tjänster som för medlar statistik om Pokémons och som spelare har använt för att kontrollera hur bra en fångad Pokémon är.

Scanners

När det sedan gäller merparten av alla scanners, som legat helt nere sedan en tid tillbaka, så finns ingen ny information. Det har gjorts vissa framsteg med att dekryptera trafiken till och från Niantics servrar men ännu inget totalt genombrott och ännu ingen information om när tjänsterna kan vara uppe igen.

För tydlighetens skull kan tilläggas det strider mot spelets regler att använda sig av tredjepartjänster, scanners och liknande.

Fyrabarns-far, farfar, morfar och egen företagare i Skellefteå med kliande fingrar. Skriver om fotografering, sport, dataprylar, politik, nöje, musik och film. Jobbar vid sidan av den här bloggen med det egna företaget Winterkvist.com. Familjen består av hustru, fyra barn (utflugna) och tre barnbarn. Jag har hållit på med datorer sedan tidigt 1980-tal och drev Artic BBS innan Internet knappt existerade. Efter BBS-tiden har det blivit hemsidor, design, digitala medier och trycksaker. Under tiden som journalist jobbade jag med Mac men privat har det varit Windows som har gällt fram till vintern 2007. Då var det dags att byta och då bytte vi, företaget, helt produktionsplattform till Mac OS X. På den vägen är det ...

Mackens Fråga: Blir det en ny Apple-pryl nu?
Share This