Golem och Steelix är två mycket användbara Pokémons som är en smula underskattade i spelet och av många spelare.

Golem

Rock/Ground-typ som är effektiv mot det mesta med undantag för steel, ground och fighting. Det är alltså inte ett helt bra val mot Machamp för att ta ett exempel. Golem räknas som en av de bästa, om inte den bästa Pokémon av sin typ så det är ett bra val att samla på sig några stycken, utveckla dem och se till att de har en varierad uppsättning av “moves”.

Akilleshälen är försvar så Golem är inte en Pokémon som du placerar i ett gym. Den har problem med vatten (water) och (grass) vilket gör att den är relativt enkel att besegra.

Så ut och jaga Geodude, samla candy så att du har för att kunna utveckla och bygga upp en bra samling med Golem. Det är en användbar Pokémon i gym-attacker.

Steelix

Steelix styrka ligger i försvar vilket gör att den är ett hyggligt alternativ till Blissey och Snorlax. Hittar du en bra Steelix så ligger den i nivå med Lugia, och inte sällan bättre, när det handlar om försvar. Ska du attackera med Steelix så gör det mot drak-Pokémons. Steelix har anständiga siffror för attack men tål dessvärre lite för lite för att vara helt användbar i alla lägen. Passerar du ett gym där det redan finns en Blissey och en Snorlax så kan det däremot vara idé att lägga in en Steelix.

Ut och jaga nu!

Mackens Fråga: Ska Apple delas upp?
Share This