Tyranitar och Machamp – där har ni dem, Två av Pokémon GOs mest användbara Pokémons. De är inte nödvändigtvis bäst i alla lägen men de är mest allround, kan sättas in i de flesta situationer och det är de du bör skaffa dig en bra uppsättning av.

Många av oss som pekar jaga Legendarys men vid sidan av ett de ger en massa poäng så är de inte inte särskilt användbara. Du kan använda Legendarys i attacker mot gym men du kan inte lämna dem kvar i ett gym som försvarare. På den punkten är både Machamp och Tyranitar bättre val.

Tyranitar

De båda, eller i kombination är också utmärkta vapen att ta till när tiden blir kort och det handlar om att vinna en raid med få spelare. Tyranitar och Machamp må tåla lite men de gör stor skada (oftast) och det handlar om tiotals sekunder i skillnad om du väljer eller inte väljer Pokémons som gör skada.

Jag har massor av Tyranitar som är en “dark/rocktype” Pokémon men jag raidar fortfarande gym med en Tyranitar som raidboss och jag jagar och samlar fortfarande Larvitar. Jag satsar nämligen hela tiden på att byta ut mina Tyranitar, skaffa de som är något lite bättre än de jag har. Jag försöker också ha Tyranitar med olika “move set” för att kunna sätta in dem mot andra Pokémons. Handlar det om att göra skada så brukar det fungera med att kasta in Tyranitar i de allra flesta fall. Det finns naturligtvis undantag och ett är Machamp som är ett utmärkt vapen mot Tyranitar. Fighting, ground, steel och vatten är några typer som Tyranitar kan ha problem med.

Machamp

Machamp är en fightning-typ som är effektiv mot bland annat Blissey vilket kan vara bra att veta då många sätter in just Blissey som försvar i gym. Machamp är också ett effektivt vapen mot Tyranitar. Machamp har flera olika förmågor och precis som med Tyranitar så brukar det löna sig att ha bra Machamp med lite varierade uppsättningar av förmågor.

Flying, psychic och fairy är dess svagheter.

Attack

Båda dessa är avsedda för attack. Det är Tyranitar och Machamp som du ska överväga att sätta in vid gymraider. Det är utpräglade attack-Pokémons även om Tyranitar faktiskt tål en del.

Jag har gjort enklare tester och det kan skilja mer ön 10-20 sekunder på att sätta in en samling Tyranitar, i rätt läge, mot att låta spelet välja vilka Pokémons du ska använda. Normalt, med många spelare så gör det ingen skillnad men ska ni attackera ett gym, med en Legendary  och ni bara är 5-6 spelare så brukar det löna sig att använda Tyranitar, speciellt mot Kyogre.

Attackerar du ett gym och du ser att det finns en stor, stark Blissey som försvarare så är mitt val en Machamp.

Mackens Fråga: Ska Apple delas upp?
Share This