Den nya versionen av Pokémon GO lär snart dyka upp i App Store och innan dess så ges det en möjlighet att dyka ned i koden för att leta efter nya funktioner eller andra nyheter.

Den nya, kommande versionen, innehåller på det hela taget få eller närmast inga nya funktioner tan det handlar om buggfixar och prestandaförbättringar. En nyhet finns det i alla fall i form av ett nytt ljud och ett nytt “move” – Smack Down. I andra versioner av Pokemon så är det en förmåga och “fast move” som Tyranitar kan använda, exklusivt.

Nu finns alltså både kod och ljud så vi lär få se mer om vad “Smack Down” innebär framöver.

Optimerat

En viss optimering ser ut att ha gjorts i alla fall för det som kallas metadata har krympt från 1,.46 Mb till 1.39 MB. Det lär de flesta inte nära mycket av då skillnaden är så liten. Nu är det inte heller säkert att det blir den här versionen som kommer att lanseras. Niantic har vid upprepade tillfällen släppt en så kallad APK-version för Android, väntat några dagar för att sedan stoppa och dra tillbaka uppdateringen och sedan lansera en ny version.

The Silph Road

Fyrabarns-far, farfar, morfar och egen företagare i Skellefteå med kliande fingrar. Skriver om fotografering, sport, dataprylar, politik, nöje, musik och film. Jobbar vid sidan av den här bloggen med det egna företaget Winterkvist.com. Familjen består av hustru, fyra barn (utflugna) och tre barnbarn. Jag har hållit på med datorer sedan tidigt 1980-tal och drev Artic BBS innan Internet knappt existerade. Efter BBS-tiden har det blivit hemsidor, design, digitala medier och trycksaker. Under tiden som journalist jobbade jag med Mac men privat har det varit Windows som har gällt fram till vintern 2007. Då var det dags att byta och då bytte vi, företaget, helt produktionsplattform till Mac OS X. På den vägen är det ...

Mackens Fråga: Vilka Apple-prylar har du?
Share This