Marcus Hutchinson blev hjälte när han hjälpte till att stoppa skadeverkningarna av Wannacry-viruset som spreds i maj 2017 och som bland annat slog ut flera sjukhus i Storbritannien. Hutchinson greps i augusti av amerikanska polis, anklagad och misstänkt för att ha utvecklat och spridit malware.

Marcus Hutchinson greps när han var på väg hem till Storbritannien igen efter att ha besökt en Black Hat-konferens i Las Vegas. han misstänks för att ha skapat och spridit malware-programmet Kronos som fokuseras på att försöka att stjäla bank- och kontouppgifter.

Anklagelser

Nu har ytterligare anklagelser riktats mot Hutchinson. Han misstänks för att ha varit med om att skapa UPAS Kit som han påstås ha distribuerat tillsammans med en annan person.

Marcus Hutchinson bestrider och förenklar alla anklagelser. Han är fri, mot borgen, men får inte lämna USA.

BBC

Fyrabarns-far, farfar, morfar och egen företagare i Skellefteå med kliande fingrar. Skriver om fotografering, sport, dataprylar, politik, nöje, musik och film. Jobbar vid sidan av den här bloggen med det egna företaget Winterkvist.com. Familjen består av hustru, fyra barn (utflugna) och tre barnbarn. Jag har hållit på med datorer sedan tidigt 1980-tal och drev Artic BBS innan Internet knappt existerade. Efter BBS-tiden har det blivit hemsidor, design, digitala medier och trycksaker. Under tiden som journalist jobbade jag med Mac men privat har det varit Windows som har gällt fram till vintern 2007. Då var det dags att byta och då bytte vi, företaget, helt produktionsplattform till Mac OS X. På den vägen är det ...

Mackens Fråga: Blir det en ny Apple-pryl nu?
Share This