Marcus Hutchinson blev hjälte när han hjälpte till att stoppa skadeverkningarna av Wannacry-viruset som spreds i maj 2017 och som bland annat slog ut flera sjukhus i Storbritannien. Hutchinson greps i augusti av amerikanska polis, anklagad och misstänkt för att ha utvecklat och spridit malware.

Marcus Hutchinson greps när han var på väg hem till Storbritannien igen efter att ha besökt en Black Hat-konferens i Las Vegas. han misstänks för att ha skapat och spridit malware-programmet Kronos som fokuseras på att försöka att stjäla bank- och kontouppgifter.

Anklagelser

Nu har ytterligare anklagelser riktats mot Hutchinson. Han misstänks för att ha varit med om att skapa UPAS Kit som han påstås ha distribuerat tillsammans med en annan person.

Marcus Hutchinson bestrider och förenklar alla anklagelser. Han är fri, mot borgen, men får inte lämna USA.

BBC

Mackens Fråga: Ska Apple delas upp?
Share This