Allt Apple har sagt om iOS 12 är att den nya versionen av det mobila operativsystemet kommer i höst. Frågan är då när Apple anser att det är höst? Det går faktiskt att pussla sig fram till, någorlunda hyggligt.

Resonemanget bygger på att några pusselbitar stämmer och faller på plats:

. lanseringen av Apples nya iPhone
. att Apple håller sig till traditionen

Traditionen i sammanhanget innebär att nya iPhone presenteras under hösten och att det också infaller efter den 22-23 september, dagjämning, som är ett datum då den norra hemisfären anses gå över till årstiden höst. Efter den 22-23 september har vi alltså gått över till höst vilket då skulle innebär att det är rätt årstid.

iPhone

Apple har traditionellt alltid levererat de nya modellerna av iPhone med den nya versionen av iOS. Det innebär att iOS 12 gode komma att lanseras samtidigt med nya iPhone.

Då närmar vi oss slutet av september, månadsskiftet mot oktober. Undantaget är iPhone X som lanserades en bit in i november, efter iPhone 8 och iPhone 8 Plus. Väljer Apple en sådan lansering även i år så är frågan. om iOS 12 släpps i tid för iPhone 9 eller i tid för lanseringen av den modell som kommer efter iPhone X?

En gissning är alltså månadsskiftet september/oktober alternativt men något mindre troligt en bit in i november.

Mackens Fråga: Ska Facebook delas upp?
Share This