Jag har fått frågan flera gånger den senaste tiden om jag har slutat att skriva om amerikansk politik och Trump. Svaret är att jag ör dödligt less på Trump. Hans infall, hans lögner och hans ständiga personliga påhopp via Twitter.

Donald Trump är ett nättroll med tillgång till världens största Twitterkonto och en sällan skadad maktposition. Han är landets president men det förändrar egentligen ingenting. USAs president är ett lögnaktigt nättroll av klassiska mått. Han förenklar, vinklar, ljuger, förtiger och filtrerar verkligheten som det passar honom. För att visa hur skruvat läget inom amerikansk politik så kan det sammanfattas på följande sätt:

En republikansk president har förklarat krig mot sina egna underrättelseorganisationer, sitt Justitiedepartement och FBI. Trump har istället lierat sig med Kinas och Rysslands diktatorer och han har gjort det med det republikanska partiets goda minne.

Enkelt, grovt och kortfattat så är det den politiska utvecklingen sedan Trump och hans familj tog över Vita Huset. Det är så långt du kan komma från traditionell republikansk politik men kom nu ihåg allt detta har skett med Trumps eget partis goda minne. Visst, det har funnits kritiker och det finns kritiker men det stora flertalet av hans partikamrater tiger och samtycker.

Handelskrig

Han har satt USA på randen till ett handelskrig, infört skyddstullar, rivit upp ett icke-tvingande klimatavtal, skrotat ett fungerande avtal med Iran som satt stopp för utvecklingen mot att världen ska få ännu ett land med kärnvapen och han har fått inför svängdörrar i Vita Huset för att kunna hålla jämna steg med omsättningen av sin egen personal. Listan på rådgivare som anställts och som fått sparken har för länge sedan överträffat antalet för de tre senaste amerikanska presidenterna och då har Trump inte nått halvtid för sitt presidentskap.

Det sitter en djupt okunnig, extremt egotrippad gammal man i Vita Huset och Twittrar på nätterna, ett nättroll.

Jag orkar inte med honom.

Mackens Fråga: Ska Facebook delas upp?
Share This