New York Islanders valde forwarden Oliver Wahlstrom som nummer 11 och backen Noah Dobson som nummer 12 i den första rundan av årets draftsval i NHL.

Oliver Wahlström spelar ingår idag i det amerikanska utvecklingslaget, ett landslag för spelare under 18 år, som vann silver i det senaste mästerskapet. Senaste säsongen så gjorde han 83 poäng på 45 matcher med ett plus/minus konot på +30. Han siktar nu på att spela ishockey på collegenivå med Boston university.

New York Islanders

Noah Dobson, back, som gjorde 69 poäng senaste säsongen för sitt Acadie-Bathurst som vann the Quebec Major Junior Hockey League. Dobson är en stor, traditionell back med NHL-mått mätt och även sett till vad Islanders brukar välja har premierat på backsidan på senare år.

Tur

Nordamerikanska hockeyexperter bedömer att Islanders har haft tur med sina två första val då det handlar om spelare som många trodde inte skulle vara tillgängliga som val nummer 11 och 12. Dobson rankades exempelvis allmänt som nummer 6 i årets draftsval.

“Let me put it this way — I don’t think you ever [don’t] make a trade if it’s going to make your team better,” Lamoriello said. “But obviously that didn’t happen. When you see a player like these players there, you feel very good because they’re outstanding prospects.”

New York Post

Det fanns också många som trodde att både Wahlström och Dobson skulle gå bland de fem första valen. Oliver Wahlstrom liknas vid Washingtons storstjärna Alex Ovetjkin vilket ju onekligen är något att leva upp till. Här när han som nioåring under en straffläggning – en video som snurrat ofta på Youtube.

Dobson

Dobson gissade även många skulle ha gått tidigare och med tanke på Islanders försvarspel den gångna säsongen så är en stor, stark, modern två-vägsback precis det laget behöver. Sedan ska inte alltför stort ansvar läggas på Dobson inför den säsong som kommer men han har stor potential och han kan kliva in i laget redan under den kommande säsongen.

Utveckling

Mot bakgrund av de senaste årens kräftgång så är det nästan så att du som gammal Islanders-fan får nypa dig i armen. Islanders har på mycket kort tid tagit fler steg och gjort mer åt laget och organisationen än de senaste tio åren. Åtminstone så känns det så i alla fall. Lou Lamirello som ny GM är en ledare på en nivå som Islanders har saknat, länge. Barry Trotz är en tränare på en nivå som det var länge sedan vi såg i Islanders bås. Lägg nu till två draftval som många räknade med inte skulle finans kvar att plockats av Long Islands stolthet så är det väl bara Tavares namnteckning på ett kontrakt så befinner alla vi som älskar det här laget i någon slags sjunde hockeyhimmel – och då har inte en enda match spelats ännu.

 

Mackens Fråga: Ska Apple delas upp?
Share This