Apples Craig Federighi berörde det bara helt kort – en ny funktion som ska göra det möjligt att köra iOS-appar i din Mac.

Apple gjorde ett avsteg från regeln att inte berätta något på förhand och bekräftade att det finns ett flerårigt projekt inom Apple som går ut på att du ska kunna köra iOS-appar i din Mac. Craig Federighi dementerade  eftertryckligt att det skulle handla om en sammanslagning och att det inte handlar om alla appar.

Mer än så berättades inte vad gäller funktionaliteten. Den nya funktionen kommer under 2019.

 

Fyrabarns-far, farfar, morfar och egen företagare i Skellefteå med kliande fingrar. Skriver om fotografering, sport, dataprylar, politik, nöje, musik och film. Jobbar vid sidan av den här bloggen med det egna företaget Winterkvist.com. Familjen består av hustru, fyra barn (utflugna) och tre barnbarn. Jag har hållit på med datorer sedan tidigt 1980-tal och drev Artic BBS innan Internet knappt existerade. Efter BBS-tiden har det blivit hemsidor, design, digitala medier och trycksaker. Under tiden som journalist jobbade jag med Mac men privat har det varit Windows som har gällt fram till vintern 2007. Då var det dags att byta och då bytte vi, företaget, helt produktionsplattform till Mac OS X. På den vägen är det ...

Mackens Fråga: Vilka Apple-prylar har du?
Share This