iOS 12 kommer att skicka med positionsdata när användare ringer och behöver hjälp via 911. Funktionen när automatisk och enligt Apple så lanseras den först i USA.

Apple har fått kritik för att inte skicka positionsdata vid samtal till 911 vilket många andra telefoner gör. Nu kommer funktionen men bara i USA.

iPhone users in the United States who call 911 will be able to automatically and securely share their location data with first responders beginning later this year with iOS 12, providing faster and more accurate information to help reduce emergency response times.

Apple kommer att använda det som kallas Rapid SOS lösning.

Apple today announced it will also use emergency technology company RapidSOS’s Internet Protocol-based data pipeline to quickly and securely share HELO location data with 911 centers, improving response time when lives and property are at risk. RapidSOS’s system will deliver the emergency location data of iOS users by integrating with many 911 centers’ existing software, which rely on industry-standard protocols.

Apple

 

Fyrabarns-far, farfar, morfar och egen företagare i Skellefteå med kliande fingrar. Skriver om fotografering, sport, dataprylar, politik, nöje, musik och film. Jobbar vid sidan av den här bloggen med det egna företaget Winterkvist.com. Familjen består av hustru, fyra barn (utflugna) och tre barnbarn. Jag har hållit på med datorer sedan tidigt 1980-tal och drev Artic BBS innan Internet knappt existerade. Efter BBS-tiden har det blivit hemsidor, design, digitala medier och trycksaker. Under tiden som journalist jobbade jag med Mac men privat har det varit Windows som har gällt fram till vintern 2007. Då var det dags att byta och då bytte vi, företaget, helt produktionsplattform till Mac OS X. På den vägen är det ...

Mackens Fråga: Blir det en ny Apple-pryl nu?
Share This