Idag den 11 juni så upphörde nätneutralitetsreglerna att gälla i USA. De regler som Barack Obama införde och som har setts som en garant för att företag och organisationen inte köper sig egna gräddfiler ute på nätet.

Det är nu sex månader sedan FCC, den amerikanska tillsynsmyndigheterna, rev upp nätneutralitetsreglerna upp med röstsiffrorna 3-2.  Beslutet ledde till protester och det har utmanats såväl juridisk som politiskt. Flera ledande demokrater har tagit strid för att de gamla reglerna ska bli kvar och i mitten av nästa vecka så ska den amerikanska senaten ta ställning. Med tanke på den knappa marginal som republikanerna har i senaten så kan demokraterna vinna om de lyckas att övertyga två republikaner.

Delseger

En seger i senaten är dock inget annat än en delseger. Demokraternas förslag ska även passera kongressen och till slut även Trumps skrivbord.

Republikanerna har en större majoritet i kongressen och där förväntas förslaget att röstas ned. Skulle nu demokraterna mot alla odds vinna även i kongressen så kan Trump lägga in sitt veto.

 

Fyrabarns-far, farfar, morfar och egen företagare i Skellefteå med kliande fingrar. Skriver om fotografering, sport, dataprylar, politik, nöje, musik och film. Jobbar vid sidan av den här bloggen med det egna företaget Winterkvist.com. Familjen består av hustru, fyra barn (utflugna) och tre barnbarn. Jag har hållit på med datorer sedan tidigt 1980-tal och drev Artic BBS innan Internet knappt existerade. Efter BBS-tiden har det blivit hemsidor, design, digitala medier och trycksaker. Under tiden som journalist jobbade jag med Mac men privat har det varit Windows som har gällt fram till vintern 2007. Då var det dags att byta och då bytte vi, företaget, helt produktionsplattform till Mac OS X. På den vägen är det ...

Mackens Fråga: Vilka Apple-prylar har du?
Share This