Ända sedan Instagram övergav ett flöde i kronologisk ordning sommaren 2016 så har användare hoppats på att få tillbaka ett flöde som löper i tidsordning men det är högst osannolikt att Instagram kommer att ändra på sin algoritm.

Allt handlar nämligen om hur mycket tid du tillbringar i appen och på tjänsten. Instagram bjöd nyligen in en grupp journalister för att berätta och flödet styrs.

Enligt Instagram så missade vi 70 procent av alla inlägg och närmare hälften av alla våra vänners inlägg på Instagram, innan flödet gjordes om. Efter ändringen så hävdar Instagram att vi ser 90 procent av våra vänners inlägg.

Flödet styrs nu av tre nycklar:

Three main factors determine what you see in your Instagram feed:

  1. Interest: How much Instagram predicts you’ll care about a post, with higher ranking for what matters to you, determined by past behavior on similar content and potentially machine vision analyzing the actual content of the post.
  2. Recency: How recently the post was shared, with prioritization for timely posts over weeks-old ones.
  3. Relationship: How close you are to the person who shared it, with higher ranking for people you’ve interacted with a lot in the past on Instagram, such as by commenting on their posts or being tagged together in photos.

Techchrunch

Intresse, när inlägget gjordes och din koppling till den som har postat det – där har du vad som styr ditt Instagramflöde.

 

Mackens Fråga: Ska Facebook delas upp?
Share This