– Har du betalt för att blogga och skriva?
– Jag önskar det men nej, jag har betalt för att blogga eller för att driva Macken X
– Varför gör du det då?

– Det händer att jag ställer den frågan till mig själv och svaret är för att jag tycker att det är roligt och därför att det ingår i mitt jobb att läsa, hålla koll på omvärlden och att har praktiskt alltid har skrivit.
– Då du tjänar ingår pengar på Macken X?
– Inte en krona
– Du har inga annonser men får du inga prylar då?
– Sällan och det beror på att jag inte tar emot prylar med undantag för att jag då och då lånar prylar av vår suveräna leverantör mStore/MacSupport för testa och recensera. De ställer krav på att jag ska tycka något speciellt eller att jag måste skriva en positiv recension. De lånar ut prylar utan några som helst krav på någon motprestation så därför lånar jag en och annan Apple-pryl. Då framgår det tydligt att enheten är lånad också.
– Vem betalar det du recenserar då?
– Jag själv. Det är de prylar jag själv använder som jag skriver om.
– Program och appar också?
– Program och appar också. Det är sådant som jag köper in för att använda.
– Vem betalar för att driva Macken X då, hostig och annat?
– Det gör mitt företag, Winterkvist.com. Macken X ligger på våra servrar och den här bloggen fungerar också som en testsajt för plugins och tekniska lösningar som vi sedan använder och erbjuder våra kunder.
– Hur henne urdu med att skriva allt då?
–  Jag skriver en hel del i förväg. Det är därför det publiceras en nyhet mellan klockan 09.00 och 21.00 samt en och annan notis och ett lästips. Jag skulle inte hinna med att sitta och skriva under dagtid. Då har jag annat att göra.
– Men ändå, hur hinner du med?
– Macken X är inte alltid först med nyheter, tvärtom så ligger bloggen lite efter vilket också är medvetet och nödvändigt. Jag skriver ofta om, citerar andra och ibland väntar jag med att skriva något därför att jag inte tror på nyheten. Jag skriver en stund på morgonen och en stund efter jobbet, oftast. Ibland händer det att jag tar en paus från annat jobb och skriver en stund. Jag är privilegierad på det sättet att jag styr min egen dag,
– Det måste ju gå en hel del tid?
– Det gör det naturligtvis. Den här texten skrivs exempelvis strax efter klockan 06.00 nu på morgonen (jag startar mina dagar tidigt och avslutar dem sent) och lägger en hel del tid på bloggen. I helgen testade jag exempelvis flera olika menylösningar, velade fram och tillbaka, kunde inte bestämma mig innan det till slut fick bli en hamburgermey för att allt skulle få plats. Samtidigt är det mitt jobb såg när jag sitter och testar och privat så lär jag mig nya saker.
– Kommer Macken X alltid att förbli annonsfri?
– Det finns det inga garantier för, tvärtom så kan det komma reklam i någon form när jag fåt tid att hitta en bra lösning. Sedan kan det komma olika former av samarbeten men hur reklamen än kommer att se ut så kommer det att framgå mycket tydligt vad som när vad.
– När kommer det reklam här då?
– Det vet jag inte. När jag får tid över att hitta en vettig lösning. Jag vill ha relevant reklam, reklam som inte är i vägen och som inte stör. Det är något som fler än jag försöker att åstadkomma så vi får se när det blir.

Mackens Fråga: Har du en spelkonsol?
Share This