När Ibrahim Diallo vaknade denna morgon så väcktes han av en av hans chefer inom företaget där han jobbar. Hon var orolig att det hade hänt honom något. Han bekräftade att allt var okej och gick till jobbet. Det var sig att att saker och ting var allt annat än okej och det slutade att han fick sparken – av en maskin.

Near Ibrahim Diallo kom till jobbet så fungerade inte hans passerkort men det hade hänt tidigare så det var inget allvarligt. En säkerhetsvakt släppte inom men sedan började problemen – system efter system stängde honom ute.

It wasn’t the first time my key card failed, I assumed it was time to replace it. As soon as I got to my floor, I went to see my manager to let her know. She promised to order me a new one right away. In the meanwhile, every morning the security guard would have to print a temporary badge for me that would expire by 7pm. Small price to pay.

Han låstes ut av system efter system som han behövde för att kunna göra sitt jobb. Han kom inte in i parkeringshuset och till slut så dök säkerhetsvakter upp vid hans arbetsplats. Han skulle eskorteras ut hur huset.

Efter att ha låsts ute i trappan, efter lunchen, då hans passerkort fortfarande inte fungerade så ringde hans chef upp igen. Nu med beskedet att systemet meddelat att han fått sparken.

That’s when my recruiter called me in panic apologizing again and asking if everything was OK. She told me she had received an email saying I was terminated. I told my manager right away, and she was surprised because she received no such information. She couldn’t understand why my JIRA was disabled but the system wouldn’t allow her to enable my account. She created a JIRA ticket for the support team to re-enable my account.

Det märkliga under hela den här historien är att alla inblandade är på det klara med att det är ett misstag men ingen kan göra någonting. Hela systemet är automatiskt.

Dagen efter

Dagen efter tog Ibrahim Diallo Uber till jobbet för att slippa parkera. Nu slog systemet larm med versaler i röd text. Hans kort hade använts trots att han hade fått sparken och nu var alla system på högsta larmnivå. hans chef hade kallat på sin chef och nu ringdes det direkt till upportavdelningen med en order att återställa Diallos alla rättigheter.

The director laughed. She was a tall elegant woman with the confidence of a countess. She stretched her arm, unhooked the phone and dialed the number for support with the one same hand. With her might and title, she ordered them to immediately restore everything back to normal and hung up. She assured me that everything will be alright, to get back to work and this would be solved by the end of the day.

Svaret kom kort efter – ärendet var avklarat och stängt därför att uppgifter att ge Ibrahim Diallo hade fullföljts.

Eskorteras

Dagen efter så eskorteras Diallo ut från kontorsbyggnaden av säkerhetsvakter. Han har, uppgav alla system, fått sparken och nu gavs en order om att se till att han lämnade arbetsplatsen.

Det tog hela tre veckor innan misstaget kunde rättas till och det visade sig att när en person väl hade fått sparken så tio maskinerna över. Hela processen var automatisk.

Diallo.com

Mackens Fråga: Ska Apple delas upp?
Share This