Smartare hantering av alla notiser. Enklare inställningar för “Stör Mig ej”. Nya funktioner för att ta skärmbilder och bättre skydd för mig och mina uppgifter. Det finns mycket att se fram mot med nya iOS 12.

Jag plockade fram mina två senaste önskelistor för iOS och kan konstatera att Apple har lyssnat (knappast men ändå).

. Bättre Siri

Det som Apple kallar shortcuts, genvägar betyder att du kan spela in en fras som kallar fram och startar just den appen och den tjänsten. Snyggt, smidigt och anpassningsbart. Nu kan du sätta samman dina egna kommandon, koppla dem som du vill och skapa din egen, smartare Siri.

. Bättre DND

Do-Not-Disturb, Stör Ej på svenska är en funktion som jag använder, varje dag. Det jag har saknat är att snabbt kunna slå på funktionen, tillfälligt, och jag saknar en möjlighet att kunna skapa en grupp (familjen) och sedan slippa igenom allt från dem. Det kommer förbättringar med funktionen – en geografisk funktion där du kan slå på DND medan du exempelvis är på bio, i kyrkan, på teater eller sitter i ett möte där du inte vill bli störd. När du lämnar platsen så fungerar din telefon och dina notiser som vanligt igen.

. Gruppsamtal i FaceTime

Äntligen säger, jag och ser fram mot att kunna prata med alla mina släktingar som finns en bit bort – samtidigt.

Snabbare

Sen skadar det naturligtvis inte om iOS 12 är rappare, snabbare och vassare än föregångaren. Den nya versionen ska ju som bekant vara ännu mer optimerad och ha fokus på buggfixar och optimeringar.

Mackens Fråga: Vilka Apple-prylar har du?
Share This